gespreksgroep Bijbelkring

BIJBELKRING OP DE MAANDAGAVOND.

Al jaren lang komen we één maandagavond per maand bij elkaar rond de open Bijbel. We hebben al heel wat Bijbelboeken doorgelezen, zoals bijvoorbeeld het evangelie Johannes, maar ook al 2 x de Psalmen.
Dit jaar lezen we samen het boek ’Alles voor Allen’, een nieuwe catechismus van Huub Oosterhuis. De titel is n.a.v. 1 Kor. 15:28: “Opdat God zij: alles in allen”. Dit boek behandelt geloof thema’s, dogma’s over God, Jezus en geestelijk leven. Voorzienigheid, het hiernamaals, wie is God, wie is Jezus, verkoop wat je bezit, de sacramenten. Het is anders dan wat wij vanuit de protestantse traditie verstaan onder de catechismus. Dit boek is heel poëtisch - hoe kan het anders, met  Huub Oosterhuis? - Dit is wel even wennen. Het roept even later bewondering op: ‘Wat is het mooi geschreven!’ In elk hoofdstuk komen Bijbelgedeeltes aan de orde, dus de Bijbel blijft ook open! Onze groep is na al die jaren een hechte groep geworden en het is bijzonder dat er elke avond weer een nieuw fris en soms pittig gesprek gevoerd wordt - en het is ook nog steeds gewoon gezellig!

Voor info Jan & Janneke KleinJan 0164 681671 of jhkleinjan@gmail.com

BIJBELKRING OP DE MAANDAGMORGEN.

Sinds enkele jaren draait deze Bijbelgespreksgroep op de maandagmorgen, één keer per maand. In deze kring gaat het vooral om wat geloven in je leven betekent, geloven in de praktijk. Dit jaar doen we het traject “Mensen van de weg’, een cursus van lazarus.nl. Lazarus.nl is een website, een tour, en een cursus, dit traject dus. De mensen hierachter zoeken nieuwe manieren om te geloven. Kernbegrippen hierbij zijn progressief christelijk, uitzicht in realiteit, samen geloven, wat is mijn verhaal, en uiteindelijk: Lazarus staat op!

Dit traject voert ons langs 10 levensvragen. Elke keer wordt 1 levensvraag behandeld, met de volgende opdrachten: “hoe ga jij om met deze vraag”. Hoe ging Jezus er mee om, aan de hand van een verhaal over hem en een statement van hem. En, wat kun je eruit meenemen en leren over jezelf, anderen en Jezus.
De levensvragen zijn o.a.: Waar kom ik vandaan?, De zin van het leven, keuzes maken. Waar ga ik naartoe, kortom, hele basale vragen, die dichtbij komen en ook heel praktisch zijn. Of je nu 20 of 85 bent!

Voor ieder die interesse heeft om een keer 'mee op weg' te zijn: bel of mail voor info, Janneke Kleinjan, 0624509951, jcekleinjan@gmail.com