Gemeentenieuws Gemeentenieuws
UIT DE PASTORIE.
Deze editie van Rond de Kerken is de zomereditie. Mogelijk dat er in deze periode één en ander verandert m.b.t. de kerkdiensten. Op het moment van inleveren van deze kopij wordt uitgezien naar de eerste zondag waarop er weer kerkgangers in de Martinus kunnen worden toegelaten (5 juli). Met de 1.5 meter regel, maar zonder aanmelding vooraf. Ook horen we over verruiming van regels i.v.m. koor-, solo, en gemeentezang. Belangrijk daarbij zijn o.m. de grootte van het kerkgebouw, de mogelijkheden tot luchtverversing etc. De landelijke  PKN zal snel met verdere informatie komen. In de nieuwsbrief, die in deze periode tweewekelijks verschijnt, zal er zeker aandacht aan worden besteed zodat u dan op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen m.b.t. onze kerkdiensten. Tot nader order zullen de kerkdiensten, vanwege de benodigde ruimte, alleen in de St. Martinuskerk kunnen worden gehouden. Ze beginnen elke zondag om 10.00 uur en zijn ook via de gebruikelijke audio- en videokanalen te volgen. Zowel ‘live’ als ook later. Informatie hierover vindt op de website van onze gemeente. Voor uitzendingen vanuit het protestantse kerkje aan de Voorstraat in Nieuw Vossemeer zie elders.

Zondag 9 augustus.
Voorganger: ds. Jan Peter Schouten. Organist: Edu de Goffau.
We heten ds. Schouten, (predikant in onze gemeente in de jaren 1982-1988) van harte welkom. En een goed weerzien toegewenst.

Nieuwsbrief.
Ik wijs u graag nog even op de ‘Nieuwsbrief’ die nu tweewekelijks verschijnt. Daarin staat o.m. de laatste informatie over de dienst van de komende zondag.

Op bezoek in het kerkje.
Tijdens de maanden juli en augustus is het de bedoeling dat ik op de  woensdagavonden om 19.00 uur een ontmoeting en gesprek heb met diverse leden van onze gemeente. Jong en oud.
Die ontmoeting en dat gesprek vinden plaats in het kerkje aan de Voorstraat. En u bent eveneens uitgenodigd bij deze ontmoeting. Meeluisteren kan via kerkomroep.nl   https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11125 ).
Woensdag 5 augustus met Mariska Ramaekers. En woensdag 19 augustus schuiven Martin en Muriel Vooijs aan.
De uitzending kunnen ook op andere tijden via kerkomroep.nl worden teruggeluisterd.

Tenslotte.
Deze  zomer, met daarin voor velen de vakantieperiode, zal waarschijnlijk anders dan in voorgaande jaren worden ervaren. Dat het voor ieder een goede tijd zal mogen zijn. Voor hen die eropuit trekken, met alle mogelijkheden en onmogelijkheden, maar ook voor hen die thuisblijven, al dan niet gedwongen.

Een hartelijke groet.
Ds. Henk van het Maalpad.

KOPIJ KERKBLAD.
Kopij voor de volgende Rond de Kerken, die voor twee weken zal gelden en op donderdag 13 augustus verschijnt, insturen vóór vrijdag 7 augustus bij Lucy Moerland, e-mail: lucy.moerland@hetnet.nl
tel. 683295.

Beiaardconcert