Jeugd- en jongerenwerk Jeugd- en jongerenwerk
Wat leuk; 3 nieuwe starters bij de jongerendienst! Heel graag hadden we onze jongeren persoonlijk welkom geheten na een overstapdienst – maar helaas zullen we dat moeten uitstellen tot na de vakantie. Graag gaan we dan weer echt van start met het ‘jongerenmatinee’. Karola en ik gaan eerst goed nadenken hoe we dat veilig en gezellig kunnen doen, daar horen jullie binnenkort meer over. Voorlopig zijn jullie druk met de laatste weken op school af te ronden, en dan mogen jullie genieten van een heerlijke zomervakantie. Wij hopen jullie allemaal in september te mogen begroeten, in het Kreekhuis of in de Baak. Wij zorgen dan voor drinken met iets lekkers en gaan jullie alles vertellen over onze nieuwe plannen. Samen met de leiding hebben we dan een groep van 12 jongeren. Wij hebben gelukkig de hele zomer nog om na te denken over een corona veilige jongerendienst!

Alle jongeren van onze gemeente; alvast een hele fijne vakantie en graag zien we jullie allemaal terug in september voor een nieuw seizoen jongerenmatinee!
Groeten,
Karola en Muriel.

Acitivteiten voor jeud en jongeren
Elke 1ste en 3de zondag van de maand is het jeugdzondag (m.u.v. de zomervakantie) in Nieuw Vossemeer en elke 2de en 4de zondag in Halsteren, waarbij de kinderen op hun
eigen niveau een Bijbelverhaal krijgen aangeboden, vaak gecombineerd met een spel of knutselactiviteit. Wees welkom!

• Oppasdienst (0 tot 2 jaar) (alleen in Halsteren)
Elke zondag in de Baak achter de kerk.
De oppas van dienst is aanwezig in de kerk.
• Kom er Bij (2 tot 5 jaar)
(alleen in Halsteren, bij voldoende animo)
• Kindernevendienst 5 tot 12 jaar
Elke eerste en derde zondag van de maand is er kindernevendienst
in Nieuw-Vossemeer en de tweede en vierde zondag in Halsteren.

Tijdens de adventsweken is er elke zondag kindernevendienst. Op kerstavond, 24 december 19.00 uur, organiseren wij het kinderkerstfeest in de kerk in Nieuw-Vossemeer en in Halsteren is met eerst Kerstdag een kindernevendienst.

Er is geen kindernevendienst
tijdens de zomerperiode als de diensten in Halsteren en Nieuw-Vossemeer gezamenlijk zijn. Aan het eind van het seizoen (schooljaar) is er een overstapdienst voor de kinderen die de kindernevendienst verlaten of nieuw zijn, soms gezamenlijke dienst van Halsteren en Nieuw-Vossemeer en een feestelijke afsluiting met een picknick of spel of andere activiteit.

De leiding van de kindernevendienst Nieuw-Vossemeer bestaat uit Nelleke Kraak, Alexandra Bijleveld, José Aarts, Mariska Ramaekers en Cokky Schults. (contactpersoon: cl.schults-goch@zeelandnet.nl).

De leiding van de kindernevendienst Halsteren bestaat uit Martine van de Velde en Miranda van Dijke. (contactpersoon: mirandavd@zeelandnet.nl).

Als er kindernevendienst is, starten we gezamenlijk in de kerk. Een kind steekt de kaars aan en zegt een tekst. Na het zingen van de Psalm van de zondag zingen het lied

‘Voor we gaan, voor we gaan,
steken we een kaarsje aan.
Laat het licht maar stralen,
over de verhalen en de liederen die we zingen,
over alle mooie dingen, die bestaan'.

Dan gaan we naar onze eigen ruimte in Nieuw-Vossemeer ‘Het Kreekhuis’ en in Halsteren ‘de Baak’. De leiding vertelt het verhaal en heeft daar mogelijk een gesprekje over. Er is een verwerking in de vorm van een kleurplaat, rebus of knutsel of spel. Na de overweging van de dominee komen wij weer in de kerk. Twee kinderen mogen helpen met het ophalen van de collecte. De kinderen krijgen zo ook de gezamenlijke zegen mee aan het eind van de dienst.

Jaarlijks werkt de kindernevendienst mee aan een tweetal activiteiten van de Brabantse Wal gemeenten (Steenbergen, Bergen op Zoom, Ossendrecht, Nieuw-Vossemeer, Halsteren en het Zeeuwse Anna Jacobapolder). Doel is dat onze kinderen andere kinderen ontmoeten en zo weten dat er meer kinderen zijn die naar de kerk gaan.
Eind mei/begin juni is er de activiteit ‘Op de koffie bij….’. Elk jaar is een van de deelnemende kerken wisselend gastvrouw. De ouders en hun kinderen wonen een gewone dienst met kindernevendienst bij. Na afloop is er koffie drinken met een leuke activiteit (bijv. spelletjes en/of een speurtocht) met afsluitend een kommetje soep en een broodje knakworst. De eerste zondag in november wordt er een speciale kinderdienst georganiseerd door een van de deelnemende kerken. In de eigen kerk is er dan geen kindernevendienst.

• Jeugd Catechese 10 tot 12 jaar (alleen in Halsteren)
Op jeugdzondagen tijdens kerkdienst (alleen bij voldoende kinderen): elke 2e en 4e zondag van de maand, (m.u.v. de zomervakantie), palmpasen, 1ste paasdag,1ste pinksterdag, de 4 adventszondagen en 1ste kerstdag.

• Jongeren Matinee (12 tot 16 jaar)
Elke 1ste zondag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) van 11.00 tot 12.00 uur in het Kreekhuis in Nieuw-Vossemeer of in de Baak in Halsteren. Met als hoogtepunt de door de jongeren zelf voorbereide jeugddienst in het voorjaar.