PKN
Protestantse Gemeente te Halsteren / Nieuw Vossemeer
 
ZWO STAAT VOOR ZENDING, WERELDDIACONAAT EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING. ZWO STAAT VOOR ZENDING, WERELDDIACONAAT EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING.

Boekenmarkt?
In andere tijden zouden wij een oproep gedaan hebben om boeken in te leveren voor de boekenmarkt tijdens de braderie in september. Het is uitermate onzeker of er dit jaar een braderie zal zijn. Daarbij geldt ook dat veel van onze vrijwilligers tot een risicogroep behoren. Reden dat wij er vanuit gaan, dat er dit jaar geen traditionele boekenmarkt zal zijn in onze kerk. Of deze in een andere vorm gehouden kan worden is op dit moment niet helder. Wij leven wat gezondheidsmaatregelen betreft bij de dag. Het is wel duidelijk dat veel mensen aan het opruimen zijn geslagen. Niet alleen de milieustraat merkt dat, ook wij. We hebben besloten om de inname van boeken even op HOLD te zetten. We hebben op dit moment meer dan voldoende voorraad. Zodra er meer bekend is over dit onderwerp, melden wij ons weer.
Namens de ZWO commissie,
Bas den Hollander.


https://www.kerkinactie.nl/static/image/17709/11/Poster%20Brabant%20voor%20Moldavie%201.jpg

Brabant voor Moldavië
Brabantse kerken slaan de handen ineen voor Moldavië, het armste land van Europa.
Uit onze regio doen ook Bergen op Zoom en Anna Jacoba Polder mee.
Er is weinig werk en een groot deel van de beroepsbevolking gaat naar het buitenland om aan een inkomen te komen.
Kerken en christelijke organisaties zetten zich in voor de kinderen en de ouderen ,die alleen achterblijven en niet de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Met Brabant voor Moldavië steunen we die projecten. 

Kinderen in Moldavië zijn vaak al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen. De organisaties Bethania en Youth for Christ komen op voor deze kinderen. In opvangcentra krijgen kinderen naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding en een goede maaltijd. Voor kinderen met gedragsproblemen, biedt het centrum ook psychologische begeleiding en therapie. Beide organisaties willen de kinderen een veilige plek bieden, zorgen dat zij naar school blijven gaan en hun school succesvol kunnen afmaken

Geef in de collecte of maak uw bijdrage over via de ZWO rekening 
NL57 RABO 0118  8180 15 o.v.v. Brabant voor Moldavië. Helpt u mee?
 
De ZWO commissie wil door het geven van informatie iedereen bij dit werk betrekken. Wij doen dit in Rond de Kerken of door korte presentaties tijdens de kerkdienst. In diverse vormen willen we het meeleven financieel ondersteunen en het solidair zijn met anderen in de wereld stimuleren. Bijvoorbeeld door het meedoen met de braderie in Halsteren, waarbij de opbrengst van de boekenmarkt, verkoop van koffie, thee en andere artikelen, bestemd is voor dit project.

De contactpersoon is dhr. Bas den Hollander, bas.denhollander@home.nl
 
terug
 
 

Vergadering kerkenraad
datum en tijdstip 15-09-2020 om 20.00 uur
meer details

Inloopochtend Nieuw-Vossemeer
datum en tijdstip 07-10-2020 om 10.30 uur
meer details

Vergadering kerkenraad
datum en tijdstip 20-10-2020 om 20.00 uur
meer details

Vergadering kerkenraad
datum en tijdstip 17-11-2020 om 20.00 uur
meer details

Inloopochtend Nieuw-Vossemeer
datum en tijdstip 02-12-2020 om 10.30 uur
meer details

 
Berichten voor de website?
Laat het ons weten! e-mail naar: pghanv@gmail.com
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.