Onze kerken

Onze beide kerken zijn monumenten, ze vertellen ons over de 7,5 eeuw (Halsteren) en ruim 3,5 eeuw (Nieuw-Vossemeer) geschiedenis van de kerkelijke gemeente en de dorpssamenleving. De historie van Halsteren en Nieuw-Vossemeer is ondenkbaar zonder deze kerken. Maar de eeuwenoude kerken zijn méér dan monumenten: het hart van de gemeente van Christus klopt er telkens als de eredienst gevierd wordt. Onze kerken zijn de ontmoetingsplaatsen voor de gemeente, als ze samenkomt om Gods woord elke zondag opnieuw te horen en om Gods lof te zingen. In deze ruimtes draagt men de nood van de samenleving in het gebed op aan de Heer van de wereld, de sacramenten worden er bediend en men weet zich als gemeenschap geroepen er te zijn ten dienste van de ander.

Het verhaal van de Sint-Martinuskerk  en het Kerkje aan de Voorstraat

Natuurlijk kunt u de Sint-Martinuskerk bezichtigen. Hier vindt u informatie over de rondleiding.

Beide kerken worden verhuurd voor culturele doeleinden (zangkoren, muziekuitvoeringen, exposities e.d. ).
Meer informatie:
Sint-Martinuskerk, Halsteren: Dhr. R.J. Ros, tel. (06) 51557471,
e-mail: rj.ros@home.nl
Kerkje aan de Voorstraat, Nieuw-Vossemeer: Dhr. R.J. Ros, tel. (06) 51557471,
e-mail: rj.ros@home.nl

Open Kerk

za 02 jul 2022 om 11.00 uur

di 05 jul 2022 om 13.30 uur

Fiets-driedaagse Steenbergen

750 jaar “van kerktoren naar kerktoren” In het kader van 750 jaar Steenbergen en 750 jaar KerkZijn in Steenbergen zijn de handen ineen geslagen om dit jaar het thema ‘van kerktoren naar kerktoren’ aan de avondfiets 3-daagse te koppelen. Elke dag wordt er gestart vanuit de Gummaruskerk in Steenbergen en vanuit een andere kerk in één van de kernen. Het kerkje aan de Voorstraat in Nieuw-Vossemeer zit op de route en zal op dinsdag 28 juni van 18.00 tot 22.00 uur geopend zijn.

Scriba: Gea Ros-Peters
tel. (0164) 230588 / (06) 12228651
e-mail: scribapghnv@gmail.com
Contactpagina ..

Website bijdrage

Berichten voor de website aanleveren of wijzigingen doorgeven? Mail dan naar: pghanv@gmail.com

Martinusgesprek

Een online interview met ds. Henk van het Maalpad. Hij is vanaf 17 april met emeritaat en heeft op zondag 1 mei in een kerkdienst afscheid genomen van onze gemeente.
Te zien via You Tube “Martinus gesprek Halsteren”.