Wie zijn we Wie zijn we
In het grensgebied van de Brabantse zandgronden en de Zeeuwse kleipolders liggen de dorpen Halsteren en Nieuw-Vossemeer. Hoewel bestuurlijk ondergebracht bij respectievelijk de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen, vormen beide dorpen sinds 1981 één protestantse gemeente die inmiddels onderdeel is van de PKN.

Het hart van beide dorpen wordt bepaald en gevormd door de rijke, tastbare historie van onze twee prachtige kerkgebouwen: de sfeervolle Martinuskerk in Halsteren en het zaalkerkje in Nieuw-Vossemeer. In beide kerkgebouwen wordt elke zondag de eredienst gevierd. In de menubalk links hiernaast kunt u verdere informatie vinden over onze gemeente.

De geloofsgemeenschap bestaat sinds 1962. Zo veelkleurig als mensen zijn, zo veelkleurig hun geloofsbeleving. Dat geldt ook voor onze geloofsgemeenschap. Met de komst van psychiatrisch ziekenhuis "Vrederust"  en diverse andere werkgevers naar deze regio, kwamen ook protestanten uit verschillende plaatsen in Nederland naar Halsteren en Nieuw Vossemeer. Mensen met uiteenlopende protestantse (en sommigen ook rooms katholieke achtergrond) vormen nu de Protestantse Gemeente Halsteren en Nieuw-Vossemeer.